rpbg-logo Breathing life into ICT
149 - ISP Support

Viewing: B2B | Switch to B2C

Corporate Social Responsibility

2021
Formele overhandiging van de donatie aan het BOG gedaan door Petronas Suriname Exploration & Production B.V. in samenwerking met de RPBG
Formele overhandiging van de donatie aan het BOG gedaan door Petronas Suriname Exploration & Production B.V. in samenwerking met de RPBG

Donderdag 27 mei is de formele overhandiging van de donatie aan het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg gedaan door Petronas Suriname Exploration & Production B.V. in samenwerking met de RPBG. Het was een eer om in een publiek-partnerschap een bijdrage te kunnen leveren aan dit project. Speciale dank aan Petronas Suriname Exploration & Production B.V. voor de kans die aan de RPBG is gegeven.

Sponsoring aan Diakonesse Ziekenhuis
Sponsoring aan Diakonesse Ziekenhuis

Met de steeds stijgende Covid-19 besmettingen heeft de Rosheuvel & Partners Business Group op donderdag 27 mei 2021 twee (2) laptops gedoneerd aan het Diakonesse Ziekenhuis die nodig waren voor de opschaling van de Covid afdeling.

World Telecommunication and Information Society Day
World Telecommunication and Information Society Day

De United nations heeft zich gecommitteerd aan 17 Sustainable Development Goals. In het kader van World Telecommunication and Information Society Day doet de Rosheuvel & Partners Business Group NV een bijdrage aan Stichting Wi Oso ten behoeve van de bouw van een appartement. Stichting Wi Oso heeft als doel om in Suriname gehandicapte jongeren in staat te stellen aan een menswaardige toekomst te werken door het bieden van aangepaste behuizing, scholing en werkgelegenheid. Het doel van Stichting Wi Oso sluit naadloos aan op de Sustainable Development Goal  nummer 4: Quality Education – Ensure inclusive and equitable quality education and promote lifelong learning opportunities for all. De RPBG ondersteunt dit doel om ook deze groep binnen onze maatschappij kansen te geven en hun welzijn te vergroten.

RPBG 25 jaar

In verband met ons 25 jarig bestaan dit jaar staat ook de Corporate Social Responsibility op ons programma. Wij zullen over het geheel jaar diverse projecten uitvoeren in dit kader. Deze maand doneert de RPBG 25 maanden lang een internetverbinding aan het Rebecca Scheltz Meisjesinternaat. De internetverbinding is van belang voor de meisjes in het internaat die hiervan gebruik kunnen maken voor educatie en afstandsonderwijs. Op donderdag 25 februari 2021 vindt de internet installatie en ook de officiële overdracht plaats.

2020
Donatie aan minder daadkrachtige gezinnen
Donatie aan minder daadkrachtige gezinnen

De RPBG heeft een donatie gedaan aan Stichting Possible Miracles die een project hebben uitgevoerd om pakketten te maken en distribueren voor minder daadkrachtige gezinnen.

Donatie aan Stichting Jongeren en Telefoonlijn
Donatie aan Stichting Jongeren en Telefoonlijn

Op donderdag 10 december 2020 heeft de RPBG een donatie gedaan aan Stichting Jongeren en Telefoonlijn. Hierbij gaat het om drie (3) mobiele telefoons die ingezet zullen worden om de openingstijden van de lijn te verruimen naar 24 uur per dag. Momenteel is de Jongeren telefoonlijn slechts bereikbaar van 8:00 – 16:00 uur.

Stichting in de Ruimte
Stichting in de Ruimte

Stichting in de ruimte is een stichting die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking. Er is reeds een jarenlange relatie tussen de RPBG en Stichting in de Ruimte. De relatie is ontstaan toen Parbonet een repeater site opgezet heeft bij Stichting in de ruimte. De relatie is uitgegroeid tot meer dan slechts de repeater site waarbij de RPBG jaarlijks ook een donatie doet aan de stichting.

2019
RPBG gives back!

De afgelopen periode heeft de RPBG donaties gedaan te weten: 1. Een laptop aan OS Fatima School. 2. Stichting Devine. PAPPS heeft dit jaar gedoneerd aan Stichting Heilpedagogisch centrum Matoekoe en Stichting In de Ruimte. Hierbij speciale dank aan alle PAPPS leden die dit mogelijk gemaakt hebben.

Samenwerking RPBG met Kosmos Energy Suriname

RPBG is al geruime tijd bezig met een project voor de Kennedy school in samenwerking met Kosmos Energy Suriname. Dit project heeft betrekking tot het opzetten van een ICT lokaal en de duurzame overdracht van ICT kennis en vaardigheden. ICT is niet meer weg te denken uit ons leven en willen wij de kinderen van de Kennedy school ook de gelegenheid geven hier in mee te groeien. In samenwerking met Kosmos Energy Suriname hebben wij het project kunnen bewerkstelligen. Kosmos Energy Suriname zal zorgen voor de hardware (beamer en computers) en de RPBG neemt de kennisoverdracht voor haar rekening in de vorm van trainingen aan de kinderen als ook traint de trainer sessies aan de begeleiders. Zo wordt er gezorgd voor duurzame kennisoverdracht. Onze trainers zullen zich inzetten dit doel te bereiken. 

Stichting Rumas
Stichting Rumas

De jeugd is de toekomst. Op vrijdag 8 februari 2019 is de RPBG donatie voor stichting Rumas door Vishal afgegeven. Voor veel dropouts, risicojongeren en jongens die in aanraking met justitie zijn gekomen, is Rumas een nieuwe kans waarmee een nieuwe richting in hun leven kan worden gegeven. Door middel van huiswerkbegeleiding wordt de kans voor het behalen van een schooldiploma groter. In dit kader heeft de RPBG een van de wensen van Rumas in vervulling laten gaan door een nieuwe laptop en printer ter beschikking te stellen.