rpbg-logo Breathing life into ICT
149 - ISP Support

Viewing: B2B | Switch to B2C

Managed Services Contracts

RPBG MSP heeft de kennis en de ervaring om u tegen een laag maandtarief een compleet onderhoudsplan met de nodige hardware aan te bieden. RPBG MSP heeft veel ervaring met de typische systeembeheer-zaken die aan de orde komen bij zowel kleine als grote bedrijven. Hieronder vallen o.a. technieken zoals virtualisaties, back-up van data, het delen van bestanden over internet, het instellen van firewalls, SD-WAN configuraties of remote werktechnieken.

Waarom RPBG MSP?
Flexibiliteit

Uitbesteden heeft tot gevolg dat een bedrijf een grote mate van flexibiliteit krijgt en zich sneller kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Het bedrijf wordt flexibel in  technologie en capaciteit. Verandering van technologie wordt slechts een kwestie van kennisgeving in plaats van het reorganiseren en plannen van trainingen.

Vergroot snelheid en service

Uitbesteden geeft een voordeel in termen van doorlooptijd, hogere kwaliteitsnormen en toegang tot bijzondere talenten. Het aangaan van een strategische samenwerking met een goede IT leverancier maakt het mogelijk de IT behoefte aan te passen aan de bedrijfswensen en niet afhankelijk te zijn van de prestatie en het vermogen van de eigen IT afdeling.

Besparing

Het onderbrengen van uw complete IT infrastructuur en het beheer daarvan bij de RPBG zorgt voor een (1) vaste en voorspelbare maandelijkse kostenpost in plaats van de risico’s van onvoorspelbare investeringen en onderhoudskosten voor het in stand houden van de hardware en software infrastructuur.

Andere reden voor uw bedrijf om over te gaan op uitbesteden kunnen zijn:

– Terugbrengen kosten overhead voor IT, 

– Afstoten niet-kern activiteiten

– Toegang tot grote verscheidenheid aan technieken en kwaliteiten

– Focus op strategische processen en management van relaties

– Verbeteren van bedrijfsfocus

– Delen van risico’s: Geen investeringen in nieuwe trends

– Schaalbaar

– 24/7 bereikbaarheid

Remote Monitoring & Alerts

Preventief beheer is een vorm van beheren waarbij je 24/7 de systemen monitort. De systemen worden afgestemd op de MSP applicatie die de werking in de gaten houdt. De verschillende aangesloten machines en/of servers worden gemonitord op onder andere hun performance, verbruik en hun status. Onder status valt in deze de geïnstalleerde besturingssystemen en de verschillende updates en upgrades. De drie monitoring onderwerpen worden tegen een compliance database afgewogen waarna een rating plaatsvindt. De rating geeft aan in hoeverre de machines onderhevig zijn aan support en/of beheer. 

Tevens heeft de RPBG binnen de endpoint protection program de optie om de vulnerability van de opgenomen machine’s te bepalen.

Certificeringen:

Solution Desk Services

Verhoog het serviceniveau van uw eindgebruiker

RPBG Solution Desk biedt een hoogwaardige aanvulling op onze Remote Monitoring en NOC Services. Ons goed opgeleide personeel kan 24×7 probleemtickets voor eindgebruikers behandelen – als een uitbesteed alternatief voor uw personeel of als een gedeelde aanvulling op uw helpdeskteam.

Vraag ons hoe we u kunnen helpen uw ondersteuning-serviceniveau voor eindgebruikers te verhogen en de kosten van uw technische ondersteuningspersoneel te verlagen.

Belangrijkste kenmerken van onze helpdesk services:

 • Uitgebreide rapportage geeft u in vogelvlucht de beveiliging van uw gehele netwerk.
 • Waarschuwingen bij pogingen tot netwerktoegang door onbevoegde gebruikers.
 • Monitor hoog bandbreedte verbruik van interactieve games of illegale peer-to-peer-toepassingen die bedrijfsmiddelen misbruiken en vaak virussen en spyware introduceren.
 • Online probleemrapportage
 • Ondersteuning via telefoon, e-mail en online chat 
 • 24×7 beschikbaarheid
 • Bel de dispatch voor reparaties op locatie
 • Toegang tot ons online ondersteuningsportaal voor realtime rapportage
 • Beveiligings Garantie

Hardware & Software Maintenance

Onze diensten zijn gebaseerd op een robuuste structuur van waarde oplossingen.

Assemblage & Reparatie

De afdeling Assemblage & Reparatie is gespecialiseerd in het:

 • assembleren van Computers;
 • repareren van Computers, Printers, UPS’en enz.;
 • upgraden van computers;
 • installeren van software;
 • oplossen van softwareproblemen.

We dont’ repair, We replace!

Bij een hardware defect van een van onze computers wordt binnen maximaal 48 uren een PC met dezelfde capaciteit in bruikleen afgestaan totdat de defecte PC is gerepareerd en weer op de werkplek is geïnstalleerd. Binnen de garantieperiode geschiedt dit kosteloos.

Licensed Software 

Minimaliseer downtime in uw organisatie door gebruik te maken van originele software systemen!

Als bedrijf is het van eminent belang om de zekerheid en veiligheid van bedrijfsdata te waarborgen. Dit kun je onder andere realiseren door originele software systemen aan te schaffen voor elk werkstation en elke server. Orginele software is software waarvoor een licentie wordt aangeschaft, alvorens er gebruik van wordt gemaakt. 

 

De voordelen die gepaard gaan met het gebruiken van originele software systemen zijn onder andere:

 • Alle mogelijke updates worden door de leveranciers verstrekt, eventuele bugs (kinderziektes) worden door middel van patches beschikbaar gesteld. 
 • Bij uitgifte van een nieuwere versie van de software kun je tegen geringe betaling daarover beschikken.
 • Minimaliseren van downtime.

Over de wereld hebben duizenden programmeurs kneepjes ontwikkeld om de authenticiteit van originele software systemen te omzeilen en daar zogeheten crack voor te ontwikkelen, waardoor het niet noodzakelijk is om een licentie aan te schaffen voor het gebruik van dergelijke  software systemen. Deze hackers van software systemen publiceren dan ook via Internet de zogeheten Cracks die kunnen worden gedownload. Behalve dat dit strafbaar is, is het ook onethisch.

Tevens worden de originele security source codes omzeild, waardoor het doordringen van malware/spyware applicaties heel makkelijk kan plaatsvinden met alle gevolgen van dien.

Enkele schadelijke gevolgen voor uw bedrijf:

 • Laptop / Desktops staan gedeeltelijk open voor aanvallen van buiten.
 • Documenten opgemaakt in deze software kunnen makkelijk op straat komen te liggen (data breach).
 • Bij het delen van deze documenten bestaat het gevaar dat andere computers geïnfecteerd raken.
 • Bij het installeren van crack software kan het besturingssysteem verminkt raken waardoor de optimale werking van uw computer in gedrang komt.

Bij de RPBG bent u terecht voor de aanschaf van de volgende software systemen:

 • Microsoft Office applicaties: Word, Excel, Powerpoint, Publisher, Access.
 • Grafische software systemen: Adobe applicaties, AUTOCAD LT.
 • Besturingssystemen: Windows 10/11, Windows server.
 • Anti virus software systemen: McAfee, Malware bytes, AVG, Norton, Kaspersky.

Need More Information?