rpbg-logo Breathing life into ICT
149 - ISP Support

Viewing: B2B | Switch to B2C

Networking

Tegenwoordig is de waarde van een IT-netwerk niet meer weg te denken in de voorzieningen die het creëert voor de onderneming. Een IT-netwerk is de ruggengraat voor het accommoderen van verschillende diensten die door de werknemers worden geleverd. Denk hierbij aan de toegang tot een centraal financieel systeem, een centraal HR-systeem of het Internet.

Een netwerk bestaat uit verschillende componenten (waaronder switches, routers en firewalls) die verbonden zijn middels netwerkbekabeling. Bij een draadloos netwerk worden de gebruikers op verschillende access points aangesloten om zodoende de connectiviteit te bewerkstelligen. Ook bestaat de mogelijkheid om meerdere filialen draadloos met elkaar te verbinden waardoor de systemen en processen centraal kunnen worden beheerd.

Server Upgrade & Virtualization

Bij de RPBG bent u terecht voor verschillende server technieken. Denk hierbij aan het opzetten van een compleet nieuw systeem waarbij er een fysieke server vereist is. Vanwege het feit dat de RPBG samenwerkingsovereenkomsten heeft met verschillende internationale bedrijven die gespecialiseerd zijn in het toepassen van deze technieken, kan er een op maat gemaakte oplossing aangeboden worden.

Tevens beschikken wij over de nodige kennis en ervaring om de hardware zo optimaal mogelijk te gebruiken. Zo bestaat de mogelijkheid om virtualisatie technieken toe te passen,waarbij op een fysieke server een besturingssysteem geïnstalleerd wordt om virtuele compartimenten te creëren, zodat in elk compartiment een andere server kan worden opgezet. Deze verschillende compartimenten kunnen heel makkelijk gebackupped worden en/of overgezet worden naar een andere fysieke server met dezelfde onderliggende techniek, waardoor de continuïteit wordt gewaarborgd en er efficiënter gebruik wordt gemaakt van de aanwezige capaciteit.

S. Idoewi bedrijf N.V blikt tevreden terug naar de periode vanaf aanvraag tot oplevering van de diensten aan ons.

– Franky Imandikromo, Project Coordinator
S. IDOEWIBEDRIJF N.V.

See the full testimonials of RPBG clients.

Unified Communications

VoIP as A Service

Een On Premise VoIP oplossing brengt vele voordelen met zich mee. Alle telecommunicatie handelingen worden gecentraliseerd, waardoor  registratie van het telefoonverkeer  mogelijk wordt en alle handelingen via het systeem bekeken en/of beluisterd kunnen worden. Het is hierbij mogelijk om het systeem helemaal naar wens in te stellen voor elke individuele gebruiker door het definiëren van bel rechten, zoals bijvoorbeeld het wel of niet kunnen bellen naar internationale nummers of mobiele nummers. VoIP-systemen bevatten communicatie-oplossingen om de mobiliteit en flexibiliteit te versterken die nodig zijn voor bedrijven van elke omvang. Met betaalbare, veelzijdige telefoonoplossingen kan uw bedrijf op een hoog niveau opereren, vergelijkbaar met grootschalige systemen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. Deze oplossing biedt telefoonsysteem functies zoals kosteloos interfiliaal bellen, wachtmuziek, voordelig internationaal bellen, ‘find me/ follow me’ en de toepassing van bel restricties.

Met Business VoIP is het voor elk bedrijf, ongeacht de grootte van het bedrijf, makkelijk om te werken met hetzelfde niveau van professionaliteit dat klanten verwachten van grootschalige bedrijfssystemen. 

SIP Trunking

SIP staat voor “Session Initiation Protocol” en wordt gebruikt voor het opzetten van spraakverbindingen met VoIP telefonie. Een SIP trunk is eigenlijk een telefoonlijn waarbij de inkomende en uitgaande gesprekken over een internetverbinding lopen i.p.v. een traditionele telefoonlijn.  Dit maakt het makkelijker om aan een telefoonlijn te komen voor zowel kleine ondernemingen als grote bedrijven.

Voordelen van SIP Trunking

 • Enterprise oplossingen tegen betaalbare prijzen.
 • Flexibiliteit in het aantal beschikbare kanalen.
 • Kwalitatief beter dan analoge lijnen.
 • Uitgaand telefoonnummer zelf te bepalen

Contact Center Software

Met onze Contactcenter Software oplossingen bieden wij een totaaloplossing aan voor telefonie en registratie van gesprekken. Uw standaard business telefonie systeem wordt verrijkt met een aparte toevoeging speciaal voor contactcenters met functionaliteiten als:

 • Dashboards met SLA’s,
 • Barge opties om gesprekken mee te luisteren
 • Het aan- en afmelden van agents alsook de performance meting per queue volgen. 

Kortom een uitgebreid telefonie systeem dat als een kant-en-klare oplossing wordt aangeboden aan contactcenters.

SD-WAN

Wat wordt er verstaan onder SD-WAN? 

Software-defined wide-area network (SD-WAN) -oplossingen transformeren de mogelijkheden van een organisatie door gebruik te maken van een corporate wide-area network (WAN) alsook multi-cloud connectiviteit om supersnelle applicatie prestaties te leveren aan de WAN-edge van vestigingen. Een van de belangrijkste voordelen van SD-WAN is dat het een dynamische route biedt tussen connectiviteit opties zoals MPLS, 4G / 5G of breedband, zodat organisaties snel en gemakkelijk toegang hebben tot bedrijfskritische cloudapplicaties.

Waarom SD-WAN? Voordelen en voordelen
 • Verbeterde gebruikerservaring: de onderliggende technologie in SD-WAN zorgt ervoor dat externe sites gemakkelijker verbinding kunnen maken met netwerken, met een lagere latentie, betere prestaties en betrouwbaardere connectiviteit. In een tijd waarin gebruikers veel meer van hun applicaties en infrastructuur eisen met een ongekende snelheid en schaal, kan een aantrekkelijke gebruikerservaring een make-or-break zijn.
 • Lagere totale eigendomskosten: MPLS en andere connectiviteitstechnologieën zijn niet alleen verouderd, ze zijn ook duurder wanneer de totale eigendomskosten (TCO) in meegenomen worden. SD-WAN verlaagt de bandbreedte kosten aanzienlijk, en wanneer het voordelen kan bieden zoals zero-touch provisioning, automatiseert het bepaalde processen beter en vermindert het de hoeveelheid hardware en handmatig beheer die nodig zijn voor succes.
 • Eenvoud: naarmate netwerkinfrastructuren zijn geëvolueerd, kan de wildgroei van punt producten die worden gebruikt voor netwerken en beveiliging de zaken behoorlijk ingewikkeld maken. SD-WAN maakt gebruik van automatisering en andere voordelen om connectiviteit een eenvoudiger proces te maken in gemengde omgevingen, waaronder on-premise, hybride en cloud.
 • Multi-cloud-gereedheid: met meer dan 90% van de ondernemingen die tegenwoordig in een multi-cloud-strategie investeren, maakt de juiste SD-WAN-oplossing die omgeving gemakkelijker te beheren. Multi-cloud is niet hetzelfde als hybride cloud, waarin publieke en private clouds zijn geïntegreerd om prestaties, veiligheid en flexibiliteit te optimaliseren. Multi-cloud betekent simpelweg dat organisaties de flexibiliteit hebben om de beste cloud provider te selecteren voor elk van hun verschillende infrastructuur- en applicatie behoeften. Vanwege zijn automatiseringsmogelijkheden en ook waar het zich strategisch in het netwerk bevindt, is SD-WAN de voorkeursoplossing geworden voor snel evoluerende cloud netwerk innovaties.
 • Betere beveiliging in het algemeen: een SD-WAN-oplossing moet een geïntegreerde beveiliging hebben; anders is het gewoon een andere connectiviteit optie die helaas een doelwit voor aanvallen wordt. Indien correct geïmplementeerd, draagt een SD-WAN aan verbetering van de algehele beveiliging van het bedrijf.

Disaster Recovery & Continuity

Aangezien bedrijven steeds meer investeren in de automatisering, is het belangrijk om te beseffen dat de continuïteit van de bedrijfsvoering sterk afhankelijk wordt van de toegepaste techniek. Het is daarom belangrijk om als bedrijf te investeren in een disaster recovery en continuity plan. Dit plan wordt op maat gemaakt en sluit aan op de geïmplementeerde technieken. In zo een plan komen zaken voor zoals de maximale toegestane tijd voor het offline hebben van een bepaalde dienst/service en de acties die ondernomen moeten worden om de dienst/service te hervatten.

Zo’n  plan dient bij wijziging van procedures en/of systemen steeds aangepast te worden en regelmatig te worden getoetst, zodat er zekerheid is dat de continuïteit na een calamiteit is gewaarborgd .

De RPBG beschikt over een arsenaal van technieken die kunnen bijdragen aan het verkorten van de downtime van systemen, het beveiligen van die systemen en/of het centraal accommoderen van een fallback oplossing. 

Onze partners:

Need More Information?